Jyrki Sukulasta ja hänen vaimostaan Riikasta tuli viinitilan omistajia 11 vuotta sitten. Italialaispariskunta ei ollut halukas millään myymään, koska tila oli ollut rouvan suvun omistuksessa 200 vuotta.
"Alueelta ei ollut myyty yhtään tilaa kylän ulkopuolelle 30 vuoteen. Tapana oli, että tilat periytyvät isältä pojalle. Ja me olimme vielä ulkomaalaisia."
Jyrki ja Riikka hieroivat kauppaa pariskunnan kanssa kaksi vuotta. He todella halusivat tilallisiksi Barolon alueelle, jonka viineihin he olivat rakastuneet.
Kun kaupat lopulta syntyivät, Sukulat aloittivat talossa ison remontin. Riikka alkoi opiskella maanviljelyä oppisopimuksella paikallisen agronomin avustuksella. Viime vuonna hän valmistui viinikulttuurin maisteriksi Italian gastronomisesta yliopistosta.
Sukulat ovat opetelleet tilalla kaiken itse tekemällä. Nyt tila tuottaa 6 000 pulloa luomuviiniä vuodessa.
"Olemme todistaneet, että tänne voi tulla nimettömänä ja menestyä. Nyt viinejämme myydään kymmenissä maissa. Samalla olemme päässeet osaksi tätä yhteisöä."