Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa kurkku kapeiksi tangoiksi, poista siemenet. Leikkaa lohifileestä pitkittäin sentin paksuisia tankoja. Viipaloi avokado.
Lämmitä suolalla ja sokerilla maustettua riisiviinietikkaa ja sekoita kunnes mausteet liukenevat. Kaada riisi laakeaan astiaan, sekoita mausteliemi riisiin ilmavin, leikkaavin liikkein.
Tee sushit viidessä erässä. Pane leväarkki pöydälle kiiltävä puoli alaspäin. Painele käsin noin 1,5 dl riisiä arkin päälle. Jätä 4 cm arkin yläpäästä tyhjäksi. Pyyhkäise riisin keskelle sormenpäällä ohut vana wasabitahnaa.
Voit tehdä joko yhden tai kahden täytteen rullia, esimerkiksi lohi-kurkku tai avokado-salaatti.
Aseta riisin päälle täytettä. Kääri leväarkki täytteineen rullalle. Paina täytteitä sormilla, jotta ne pysyvät käärön sisällä. Kostuta arkin toinen pää vedellä, jolloin se liimautuu tiiviisti kiinni.
Leikkaa terävällä, kostutetulla veitsellä rullasta noin kymmenen viipaletta. Tarjoa sushit mahdollisimman pian.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
54
226
1,1 g
0,2 g
8,9 g
1,4 g
0,4 g
1,6 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 paketti (n, 20 g) nori-merileväarkkeja,
7,5 dl Vettä,
2 tl Suolaa,
Rapeaa salaattia,
Wasabitahnaa,
Soijakastiketta,
Sushi-inkivääriä (säilyke).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli