Poista viikunoista kovat kannat. Saksi pieniksi paloiksi. Keitä vedessä pehmeiksi. Soseuta ja anna jäähtyä.
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet. Sekoita rasvavaahtoon kuivat aineet, viikunasose ja piimä.
Voitele ja jauhota kakkuvuoka (n. 1,2 l) tai 6 pienempää vuokaa.
Valuta taikina vuokaan ja tasoita pinta lusikalla. Vedä lusikalla syvennys taikinan keskelle, jotta kakku kohoaa tasaisesti. Paista 175-asteisen uunin alatasolla koosta riippuen 30–45 minuuttia.
Vinkki: Valmista isoon kakkuvuokaan (n. 2 l) kaksinkertainen taikinamäärä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
2937
12299
118,0 g
49,0 g
406,0 g
241,0 g
27,0 g
50,0 g
7,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 rkl Piparkakkumaustetta,
Margariinia,
Korppujauhoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli