Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vegaaninen suklaatorttu

timer-iconUseita tunteja  (josta 60 min aktiivista)
Fork and knife
10 Palaa
Vegaaninen suklaatorttu koostuu rapeasta taateli-pähkinäpohjasta ja samettisesta suklaaganachetäytteestä. Torttu koristellaan näyttävästi hedelmillä ja marjoilla.

Ainekset

Pohja

200 g
(1 ps) hasselpähkinöitä
200 g
(1 ps) (pehmeitä) kuivattuja taateleita
80 g
(1 ps) mantelijauhetta
1/2 dl
agave- tai vaahterasiirappia

Täyte

290 g
(2 levyä) vegaanista tummaa suklaata (esim. Panda)
2 dl
(1 prk) kaurakasvirasvasekoitetta
2 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
ripaus suolaa

Koristeluun

pensasmustikoita
viikunoita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Rouhi pähkinät monitoimikoneessa. Ota 2 rkl rouhetta talteen koristelua varten. Lisää taatelit, mantelijauhe ja siirappi. Hienonna karkeaksi seokseksi. Painele seos piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille.

200 g
(1 ps) hasselpähkinöitä
200 g
(1 ps) (pehmeitä) kuivattuja taateleita
80 g
(1 ps) mantelijauhetta
1/2 dl
agave- tai vaahterasiirappia
2

Paista pohjaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 10 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

3

Valmista täyte. Rouhi suklaa veitsellä. Kuumenna kaurasekoite lähes kiehuvaksi pienessä kattilassa. Siirrä kattila pois levyltä. Lisää suklaa ja sokeri kattilaan. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut kokonaan. Mausta vaniljasokerilla ja suolalla, sekoita tasaiseksi.

290 g
(2 levyä) vegaanista tummaa suklaata (esim. Panda)
2 dl
(1 prk) kaurakasvirasvasekoitetta
2 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
ripaus suolaa
4

Kaada hieman jäähtynyt täyte pohjan päälle. Tasoita pinta ja siirrä torttu jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi tai yön yli.

5

Ota suklaatorttu huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele torttu pensasmustikoilla, viikunoilla ja pähkinärouheella.

pensasmustikoita
viikunoita

Vinkki: Tarjoa suklaatortun kanssa vegaanista vaniljakastiketta tai -jäätelöä.

Miltä maistui?(6 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 2.10.2023
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

428

1790

28,4 g

7,1 g

32,4 g

31,6 g

7,4 g

7,0 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ripaus suolaa,

pensasmustikoita,

viikunoita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli