Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Helpot kinkku-perunaletut

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Paista ruokaisat letut perunamuusista, kinkkusuikaleista ja porkkanaraasteesta. Kullanruskeat perunaletut ovat helppo ja maittava arkiruoka.

Ainekset

350 g
perunamuusia (pakaste)
1 kpl
porkkana
250 g
kinkkusuikaleita tai -kuutioita
2 kpl
kananmunaa
3/4 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
rouhittua mustapippuria

Paistamiseen

margariinia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

~14
73
/yht. 7 tuotetta
(hinta Prismassa 05.07.)
Kopioi ostoslista

Valmistus

1

Valmista perunamuusi veteen pakkauksen ohjeen mukaan. Anna muusin jäähtyä.

350 g
perunamuusia (pakaste)
2

Kuori porkkana ja raasta se raastimen hienolla terällä. Sekoita porkkanaraaste, kinkku, munat ja vehnäjauhot muusiin. Mausta pippurilla.

1 kpl
porkkana
250 g
kinkkusuikaleita tai -kuutioita
2 kpl
kananmunaa
3/4 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
3

Sulata nokare margariinia lettupannun koloissa. Painele taikina paksuhkoiksi letuiksi pannulle. Paista letut keskilämmöllä kauniin ruskeiksi molemmin puolin.

margariinia

Tarjoa perunalettujen kanssa puolukkasurvosta tai sinapilla ja basilika- tai persiljasilpulla maustettua jogurttikastiketta.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 25.10.2019
|
Muokattu: 25.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

349

1463

18,8 g

6,0 g

20,5 g

1,8 g

1,5 g

23,3 g

1,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

margariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli