Tee ensin kastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit ja valkosipuli öljyssä kasarissa tai korkeareunaisella paistinpannulla. Lisää tomaattimurska ja kookoskerma. Purista limen mehu joukkoon. Mausta currytahnalla ja suolalla. Hauduta keskilämmöllä 10 minuuttia.
Kuutioi kinkku ja hienonna korianteri. Sekoita ne kastikkeeseen. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla.
Vinkki: Tarjoa curry esimerkiksi basmatiriisin tai kuskusin kanssa. Kokeile myös kalacurrya korvaamalla kinkku graavi- tai kylmäsavulohella (150 g).
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
205
860
18,5 g
7,8 g
2,0 g
2,0 g
0,5 g
6,0 g
0,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Ruukku korianteria,
Valkosipulinkynttä,
Lime,
2 - 3 rkl Punaista currytahnaa,
0,5 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli