Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Nopea kinkkucurry

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Jalosta joulukinkku tomaattimurskan ja kookoskerman kanssa mausteiseksi intialaiseksi curryksi.

Ainekset

200 g
(joulu)kinkkua
1 kpl
Ruukku korianteria

Kastike

1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 rkl
Rypsiöljyä
1 kpl
(400 g) tomaattimurskaa
1 kpl
(200 g) kookoskermaa
1 kpl
Lime
2 - 3 rkl
Punaista currytahnaa
1/2 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Tee ensin kastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit ja valkosipuli öljyssä kasarissa tai korkeareunaisella paistinpannulla. Lisää tomaattimurska ja kookoskerma. Purista limen mehu joukkoon. Mausta currytahnalla ja suolalla. Hauduta keskilämmöllä 10 minuuttia.

1 kpl
(400 g) tomaattimurskaa
1/2 tl
Suolaa
2 rkl
Rypsiöljyä
1 kpl
Lime
1 kpl
(200 g) kookoskermaa
2 - 3 rkl
Punaista currytahnaa
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Sipuli
2

Kuutioi kinkku ja hienonna korianteri. Sekoita ne kastikkeeseen. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla.

1 kpl
Ruukku korianteria
200 g
(joulu)kinkkua

Vinkki: Tarjoa curry esimerkiksi basmatiriisin tai kuskusin kanssa. Kokeile myös kalacurrya korvaamalla kinkku graavi- tai kylmäsavulohella (150 g).

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 13.11.2018
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

205

860

18,5 g

7,8 g

2,0 g

2,0 g

0,5 g

6,0 g

0,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Ruukku korianteria,

Valkosipulinkynttä,

Lime,

2 - 3 rkl Punaista currytahnaa,

0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli