Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Cacio e pepe -perunat

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Rapeat grilliperunat maustetaan suolaisella pecorinojuustolla ja paahdetulla mustapippurilla italialaisesta klassikkopastasta inspiroituneena.

Ainekset

800 g
perunoita (kiinteä lajike)
2 tl
mustapippuria rouhittuna
3 rkl
oliiviöljyä
100 g
pecorinojuustoa raastettuna
(ruohosipulia)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese perunat ja keitä kuorineen kypsiksi suolatussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä). Valuta ja kuivaa perunat. Käytä pienet perunat kokonaisina ja tarvittaessa puolita tai kuutioi isommat.

800 g
perunoita (kiinteä lajike)
2

Paahda pippuria kuivalla paistinpannulla noin minuutti.

2 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Sekoita 1 rkl öljyä perunoihin. Grillaa perunoita parilalevyllä 5–10 minuuttia välillä käännellen, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita.

3 rkl
oliiviöljyä
4

Sekoita kulhossa perunoihin pippuri, 2 rkl öljyä ja pecorino. Halutessasi säästä osa juustosta perunoiden pinnalle ja viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla.

3 rkl
oliiviöljyä
100 g
pecorinojuustoa raastettuna
(ruohosipulia)

Vinkki: Voit myös paistaa perunat parilapannulla.

Hyvästi hävikki: Käytä cacio e pepe -perunoihin tähteeksi jääneitä keitettyjä perunoita.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 3.4.2024
|
Muokattu: 3.4.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

325

1360

19,0 g

6,8 g

26,8 g

1,0 g

2,0 g

9,8 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

(ruohosipulia).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli