Valmista jääpalat. Huuhtele mansikat ja poista kannat. Leikkaa mansikat pitkittäin ohuiksi viipaleiksi ja asettele ne lomittain ruusun muotoon isoon jääpalamuottiin. Kaada jokaiseen syvennykseen 1 rkl viiniä. Laita pakastimeen vähintään 2 tunniksi tai kunnes jääpalat ovat jäätyneet.
Valmista mansikkasose. Huuhtele, perkaa ja viipaloi mansikat. Kiehauta vesi ja kaada se teelehtien päälle kannuun. Hauduta 5 minuuttia. Siivilöi lehdet pois. Sekoita sokeri ja mansikat teen joukkoon. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi ja jäähdytä kylmäksi jääkaapissa.
Mittaa laseihin ½ dl mansikkasosetta sekä 1 dl kuohuviiniä. Viimeistele juomat jääpaloilla.
Vinkki: Voit tehdä ruusujääpalat myös kertakäyttöisen pahvimukin pohjalle tai muffinipellin koloihin.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
129
539
0,3 g
—
21,5 g
21,2 g
1,3 g
0,5 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
iso jääpalamuotti.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli