Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Raparperibrita

timer-iconNoin 2 tuntia
Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta
Raparperihillokkeella ja kermavaahdolla täytetty britakakku sopii juhlaan, mutta on helppo tehdä myös arjen iloksi. Voit leipoa pohjan etukäteen, mutta täytä raparperibrita vasta vähän ennen tarjoamista, niin mantelinen marenki pysyy rapeana.

Ainekset

Pohja

150 g
margariinia
3 kpl
kananmunan keltuaista
1 1/2 dl
maitoa
1 1/2 dl
sokeria
2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta

Marenki

3 kpl
kananmunan valkuaista
1 1/2 dl
sokeria
25 g
mantelilastuja

Täyte

8 dl
raparperia paloiteltuna
1 1/2 dl
sokeria
1/4 dl
vettä
3 dl
kuohukermaa
2 tl
vaniljasokeria

Lisäksi

1 rkl
margariinia voiteluun

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Tee ensin pohja. Ota margariini, munat ja maito huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen leipomista. Peitä uunipelti leivinpaperilla ja voitele paperi margariinilla. Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi. Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset eri astioihin. Vatkaa keltuaiset yksi kerrallaan vaahtoon, jätä valkuaiset odottamaan. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen margariini-munaseokseen. Levitä taikina pellille leivinpaperille ja jätä odottamaan.

150 g
margariinia
3 kpl
kananmunan keltuaista
1 1/2 dl
maitoa
1 rkl
margariinia voiteluun
1 1/2 dl
sokeria
2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2

Pese ja kuivaa vatkaimen vispilät. Vaahdota valkuaiset kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Marenkivaahto on valmista, kun se on jäykkää ja kiiltävää. Levitä marenki pohjataikinan päälle. Ripottele mantelilastut pinnalle.

3 kpl
kananmunan valkuaista
1 1/2 dl
sokeria
25 g
mantelilastuja
3

Paista kakkupohjaa 175-asteisen uunin keskitasolla 20–30 minuuttia, kunnes marenki on kauniin vaaleanruskea ja pohja kypsä. Anna jäähtyä.

4

Valmista täyte. Paloittele raparperit. Laita raparperit, sokeri ja vesi kattilaan. Keitä seosta välillä sekoitellen 5–10 minuuttia, kunnes raparperi on pehmennyt. Anna jäähtyä.

8 dl
raparperia paloiteltuna
1 1/2 dl
sokeria
1/4 dl
vettä
5

Vatkaa kerma vaniljasokerin kanssa tukevaksi vaahdoksi. Valuta raparperihillokkeesta tarvittaessa ylimääräinen neste pois ja sekoita hilloke kermavaahtoon.

3 dl
kuohukermaa
2 tl
vaniljasokeria
6

Puolita kakkulevy. Irrota levyt paperista pitkällä taipuisalla lastalla. Nosta toinen puolikas kahden lastan avulla tarjoiluvadille. Levitä täyte päälle. Nosta toinen kakkulevy kanneksi.

Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
Aila Pakarinen, Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 16.5.2007
|
Muokattu: 29.6.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

401

1680

21,8 g

9,7 g

44,5 g

36,3 g

1,3 g

5,6 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli