Tee ensin pohja. Ota margariini, munat ja maito huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen leipomista. Peitä uunipelti leivinpaperilla ja voitele paperi margariinilla. Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi. Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset eri astioihin. Vatkaa keltuaiset yksi kerrallaan vaahtoon, jätä valkuaiset odottamaan. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen margariini-munaseokseen. Levitä taikina pellille leivinpaperille ja jätä odottamaan.
Pese ja kuivaa vatkaimen vispilät. Vaahdota valkuaiset kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Marenkivaahto on valmista, kun se on jäykkää ja kiiltävää. Levitä marenki pohjataikinan päälle. Ripottele mantelilastut pinnalle.
Paista kakkupohjaa 175-asteisen uunin keskitasolla 20–30 minuuttia, kunnes marenki on kauniin vaaleanruskea ja pohja kypsä. Anna jäähtyä.
Valmista täyte. Paloittele raparperit. Laita raparperit, sokeri ja vesi kattilaan. Keitä seosta välillä sekoitellen 5–10 minuuttia, kunnes raparperi on pehmennyt. Anna jäähtyä.
Vatkaa kerma vaniljasokerin kanssa tukevaksi vaahdoksi. Valuta raparperihillokkeesta tarvittaessa ylimääräinen neste pois ja sekoita hilloke kermavaahtoon.
Puolita kakkulevy. Irrota levyt paperista pitkällä taipuisalla lastalla. Nosta toinen puolikas kahden lastan avulla tarjoiluvadille. Levitä täyte päälle. Nosta toinen kakkulevy kanneksi.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
401
1680
21,8 g
9,7 g
44,5 g
36,3 g
1,3 g
5,6 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli