Marinoi raparperit päivää ennen piirakan valmistusta. Huuhtele raparperit. Kuori varret vain, jos niissä on hyvin vahvat kuoret. Leikkaa raparperit viistottain 1 ½ sentin mittaisiksi paloiksi. Katso mallia kuvasta.
Mittaa kattilaan mehutiiviste ja mausteet. Kiehauta. Lisää raparperipalat, kivennäisvesi ja sitruunamehu. Kiehauta ja nosta kattila jäähtymään. Anna raparperipalojen marinoitua kattilassa jääkaapissa yön yli.
Säädä uuni 175 asteeseen. Valmista pohja. Murustele keksit monitoimikoneessa tai perunasurvimella. Sulata rasva ja lisää keksimurskaan. Taputtele keksiseos piirakkavuoan (ø 26 cm) pohjalle ja reunoille.
Sekoita täytteen aineet ja kaada vuokaan pohjan päälle. Kypsennä juustokakkupiirakkaa uunin alatasolla noin 40 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Ota piirakka uunista ja anna jäähtyä.
Ennen tarjoamista asettele valutetut raparperipalat piirakan päälle sektoreittain kuvan osoittamalla tavalla. Mallia asetteluun näet myös tältä videolta:
https://yhteishyva.fi/artikkeli/inspiroidu-raparperista/article-971649
Vinkki: Raparperin varsien on hyvä olla melko tasakokoisia, jotta palat asettuvat hyvin vierekkäin piirakan päälle.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
326
1365
15,5 g
6,8 g
35,9 g
27,2 g
1,9 g
8,6 g
0,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli