Huuhtele kaali. Raasta isolla terällä niin, että vain kova kanta jää jäljelle. Riko munien rakenne kulhossa. Sekoita kaali, maito, jauhot ja suola joukkoon. Anna turvota noin puoli tuntia.
Sekoita puolukat ja hillosokeri mikronkestävässä kulhossa. Kuumenna täydellä teholla minuutti, sekoita ja kuumenna vielä minuutti. Anna jäähtyä. Sekoita ennen tarjoamista.
Ruskista jauheliha öljyssä. Mausta pippuriseoksella ja suolalla. Anna jäähtyä hetki. Sekoita ranskankerma jauhelihaan.
Sekoita lettutaikinaa niin, että pohjalle painunut kaaliraaste sekoittuu taikinaan. Paista taikinasta lettuja kevyesti öljytyllä pannulla. Täytä letut jauhelihaseoksella, ruohosipulilla ja juustolla. Tarjoa puolukkahillon kanssa.
Vinkki: Kaaliletut ja puolukkahillo maistuvat myös sellaisenaan ilman lihaisaa täytettä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
374
1565
20,3 g
10,4 g
25,0 g
10,0 g
2,3 g
22,0 g
1,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
rypsiöljyä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli