Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kanakeitto

timer-icon45 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Helppo kirkas kanakeitto hurmaa yksinkertaisilla puhtailla mauilla. Kypsennä paistileikkeet meheviksi keittoliemessä, niin saat liemestä aromikkaan. Nyhdä lopuksi mureat leikkeet herkullisiksi suupaloiksi keittoon.

Ainekset

450 g
(1 rs) kanan paistileikettä
5 kpl
perunaa
2 kpl
porkkanaa
2 - 3 kpl
varsisellerin vartta
1 kpl
pieni sipuli
3 kpl
valkosipulinkynttä
1 rkl
rypsiöljyä
1 l
vettä
2 kpl
kana-annosfondia
2 kpl
laakerinlehteä
10 kpl
mustapippuria

Lisäksi

1/2
ruukkua lehtipersiljaa
1/2 kpl
sitruunaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota leikkeet huoneenlämpöön. Paloittele perunat ja viipaloi porkkanat. Huuhtele ja pilko sellerit. Kuori ja hienonna sipulit.

450 g
(1 rs) kanan paistileikettä
5 kpl
perunaa
2 kpl
porkkanaa
2 - 3 kpl
varsisellerin vartta
1 kpl
pieni sipuli
3 kpl
valkosipulinkynttä
2

Kuullota porkkanat, sellerit ja sipuli öljyssä kattilassa noin 5 minuuttia. Lisää valkosipuli ja jatka kuullottamista hetki.

3

Lisää vesi, perunat, fondi, mausteet ja leikkeet kattilaan. Kuumenna keitto kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja keitä noin 20 minuuttia ilman kantta, kunnes kana on kypsää. Kuori tarvittaessa pinnalle noussut vaahto.

2 kpl
kana-annosfondia
2 kpl
laakerinlehteä
10 kpl
mustapippuria
1 l
vettä
4

Nosta kypsät leikkeet leikkuulaudalle ja riivi kahdella haarukalla suupaloiksi. Lisää kana takaisin keittoon.

5

Hienonna persilja ja purista sitruunan mehu. Viimeistele keitto persiljalla ja sitruunalla.

1/2
ruukkua lehtipersiljaa
1/2 kpl
sitruunaa
Miltä maistui?(11 arviota)
Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 13.10.2022
|
Muokattu: 23.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

360

1508

19,0 g

4,3 g

17,8 g

4,5 g

4,8 g

27,0 g

3,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukkua lehtipersiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli