Huuhdo herneet ja pane ne likoamaan kahteen litraan kylmää vettä yön ajaksi.
Keitä herneitä liotusvedessään miedolla lämmöllä 1 t 15 min.
Pese, kuori ja kuutioi porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää keittoon kasvikset, soijarouhe ja fondi. Jatka keittämistä noin 45 min. Lisää tarvittaessa vettä ja tarkista kypsyys.
Mausta valmis keitto sinapilla, meiramilla ja suolalla. Tarjoa halutessasi hernekeiton kanssa hienonnettua sipulia ja sinappia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
196
820
1,9 g
0,3 g
20,3 g
3,9 g
14,4 g
16,6 g
1,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
sipulia,
sinappia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli