Huuhtele kesäkurpitsa, poista kanta ja raasta kurpitsa (noin 2 dl raastetta).
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää raaste, kaurakevi ja öljy. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Jaa taikina kahteen osaan leivinpaperille pellille. Taputtele jauhotetuin käsin pyöreiksi reilun sentin paksuisiksi leiviksi. Jaa leivät taikinapyörällä neljään osaan ja pistele haarukalla.
Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes leivät saavat kauniin paistovärin.
Vinkki: Leivinjauheella kohotetut teeleivät ovat parhaimmillaan leivontapäivänä.
Vinkki: Kaurakevin sijaan voit käyttää kermaviiliä, jolloin leivät eivät ole enää vegaanisia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
616
2578
24,5 g
2,0 g
79,0 g
4,0 g
8,0 g
16,0 g
3,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli