Lämmitä vesi 42 asteiseksi. Liota veteen kuivahiiva, lisää sokeri sekä suola ja puolet jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi velliksi. Lisää loput jauhot ja sekoita, mutta älä vaivaa.
Kastele kädet vedellä. Taittele taikinaa nostamalla yhdestä reunasta keskelle. Käännä kulhoa 45 astetta ja nosta taas reuna keskelle. Toista tämä yhteensä kahdeksan kertaa ja jätä taikina lepäämään 10 minuutiksi. Toista taittelu ja taikinan lepääminen vielä kaksi kertaa.
Viimeisen taittelun jälkeen sivele taikina öljyllä, peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin kohoamaan vähintään kahdeksaksi tunniksi.
Öljyä ohut pinnoitettu uunivuoka (26 cm x 35 cm) hyvin. Siirrä taikina vuokaan ja levitä vuoan reunoille asti. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä kaksi tuntia.
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit ja irrota rosmariinin lehdet varsista. Valuta taikinan päälle reilusti oliiviöljyä. Painele taikinaan kuoppia sormilla. Painele kirsikkatomaatit taikinan pintaan, lisää rosmariininlehdet ja sormisuola.
Paista focacciaa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes se on pinnaltaan kauniin ruskea. Anna jäähtyä kunnolla ennen vuoasta irrottamista ja leikkaamista.
Vinkki: 2 tl kuivattua rosmariinia korvaa tuoreen rosmariinin.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
173
724
5,8 g
0,8 g
23,3 g
1,3 g
4,5 g
4,7 g
1,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
4 dl vettä,
1,5 tl kuivahiivaa,
rosmariinin oksaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli