Mittaa vesi ja sokeri kattilaan, kiehauta ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Jäähdytä liemi kattilassa kylmässä vesihauteessa.
Säästä muutama mansikka kokonaisena ja soseuta loput sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi. Purista sitruunan mehu soseeseen. Lisää jäähtynyt sokeriliemi ja mehu, ja sekoita tasaiseksi.
Kaada mehujäämassa jäätelömuotteihin tai esimerkiksi pieniin kertakäyttölaseihin (vetoisuus noin 4 cl). Anna mehujäiden jähmettyä pakastimessa noin tunti. Viipaloi loput mansikat ja työnnä ne sekä jäätelötikut hieman jähmettyneeseen mehujäähän. Jatka pakastamista vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
72
303
0,1 g
—
16,8 g
16,8 g
0,4 g
0,1 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
12 kpl jäätelömuottia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli