Säädä uuni 200 asteeseen. Vatkaa pehmeä rasva ja 1 dl sokeria. Lisää muna samalla hyvin vatkaten. Yhdistä ruisjauhot ja leivinjauhe. Sekoita ne taikinaan.
Yhdistä mustikat, perunajauho ja loppu (¾ dl) sokeri. Kaada marjat laakeaan uunivuokaan. Taputtele taikina jauhotetuin sormin marjojen päälle. Pistele taikinaan reikiä haarukalla.
Kypsennä mustikkakukkoa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä vähintään 15 minuuttia ennen tarjoamista.
Vinkki: Voit valmistaa kukon myös pakastemustikoista. Käytä täytteeseen tällöin 2 rkl perunajauhoja ja 1 dl sokeria.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
528
2209
16,0 g
4,8 g
80,5 g
50,8 g
10,8 g
7,3 g
0,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli