Vegaaninen mangojuustokakku
Ainekset
Täyte
Kiille
Koristeluun
Valmistus
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle. Vuoraa vuoan reunat leivinpaperisuikaleilla.
Hienonna keksit monitoimikoneessa tai kaulimella vahvassa pakastuspussissa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Valmista täyte. Vatkaa vegaaninen tuorejuusto, sokerit ja limen kuoriraaste kulhossa. Lisää kasvivispi ja vatkaa, kunnes seos on kuohkea.
Sekoita täytteen mangosose, omenamehu ja agar agar kattilassa. Kun agar on liuennut tasaisesti nesteeseen, kuumenna seos kiehuvaksi samalla pohjaa myöten sekoittaen. Keitä 3 minuuttia samalla sekoittaen. Kaada kuuma seos ohuena nauhana muutamassa osassa täytteeseen samalla sähkövatkaimella vatkaten. Kaada täyte pohjan päälle. Tasoita pinta. Nosta peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 2 tuntia.
Valmista kiille. Sekoita mangosose, omenamehu ja agar agar kattilassa. Kun agar on liuennut tasaisesti nesteeseen, kuumenna seos kiehuvaksi samalla pohjaa myöten sekoittaen. Keitä 3 minuuttia samalla sekoittaen. Laita kattila kylmään vesihauteeseen ja jäähdytä kiillettä samalla sekoittaen 2 minuuttia. Kaada kiille lusikan kautta hyytyneen kakun päälle, jotta saat kauniin pinnan. Nosta peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 2 tuntia.
Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle. Koristele passiohedelmällä ja mintunlehdillä.
Vinkki: Jos kiilteeseen tulee ilmakuplia, voit rikkoa ne hammastikun avulla.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
392
1642
25,3 g
13,6 g
36,4 g
20,7 g
1,3 g
4,8 g
1,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl raastettua limenkuorta (luomu),
passiohedelmää,
mintunlehtiä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli