Leikkaa granaattiomenan yläosasta "hattu" eli pala hedelmän kuorta pois. Tee hedelmän kylkeen veitsellä viillot siemenlohkojen välisten kalvojen kohdalle. Avaa hedelmä lohkoiksi. Irrottele siemenet lohkoista kulhoon. Ota puolet siemenistä eri astiaan ja murskaa ne esimerkiksi perunasurvimella. Valuta murske siivilässä ja ota mehu talteen.
Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi ja pane salaattikulhoon. Nuiji suikaleita perunasurvimella hetki niin, että ne hiukan mehustuvat.
Lisää granaattiomenansiemenet ja paloiteltu fetajuusto kaalin joukkoon.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Kaada kastike salaatin päälle.
Viimeistele salaatti mintunlehdillä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
171
717
13,2 g
5,4 g
6,8 g
6,2 g
1,2 g
6,0 g
1,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl Juustokuminaa,
0,5 tl Korianteria,
0,25 tl kanelia,
mintunlehtiä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli