Pese ja kuutioi persimonit ja päärynä hyvin pieniksi kuutioiksi. Kuori ja kuutioi porkkanat. Silppua chili ja korianteri. Sekoita hedelmät, porkkanat, chili ja korianteri kulhossa.
Mausta sitruunamehu suolalla ja sokerilla. Kun mausteet ovat liuenneet, sekoita mehu salsan joukkoon.
Leikkaa tortillat kolmioiksi ja pane ne leivinpaperilla peitetylle pellille. Yhdistä öljy ja chilimauste ja sivele seosta tortillakolmioiden molemmille puolille. Paista chipsit kahdessa erässä 175-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia tai kunnes ne ovat rapeita. Jäähdytä ritilällä.
Vinkki: Chipsit säilyvät rapeina tiiviissä rasiassa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
200
836
10,3 g
1,0 g
22,2 g
9,5 g
3,3 g
2,5 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Chili,
3 rkl Korianterisilppua,
0,5 tl Suolaa,
2 tl Chilimausteseosta,
0,5 tl Sormisuolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli