Huuhtele ja kuivaa sienet. Pese, kuori ja paloittele porkkana. Kuori ja lohko sipuli. Kuori valkosipulit. Jauha sienet, porkkana, sipulit ja pähkinät monitoimikoneessa karkeaksi muruksi.
Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (½ tl suolaa /2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan. Ota talteen 1 dl keitinvettä.
Lisää muru kuivalle pannulle ja paista noin 5 minuuttia, kunnes sienistä irtoaa neste. Lisää öljy, tomaattipyree ja mausteet. Paista pari minuuttia. Lisää tomaattimurska, vesi, fondi, etikka ja soija. Hauduta kannen alla 10 minuuttia.
Sekoita valutettu pasta kastikkeeseen. Viimeistele halutessasi basilikalla.
Vinkki: Valmista pastan pinnalle rapeaa leipämurua eli pangrattatoa, jonka valmistusohjeen löydät sirtuunaisen katkarapupastan reseptistä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
506
2121
21,8 g
2,3 g
59,0 g
8,8 g
7,8 g
13,8 g
2,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl tomaattipyreetä vihanneksilla (Mutti verdurine),
1 dl pastan keitinvettä,
1 rkl punaviinietikkaa,
(basilikaa).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli