Sitruunainen katkarapupasta

arvosana4/5

(4)arviota
4 Annosta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Kermaiseen ja lempeän sitruunaiseen katkarapupastaan lisätään runsaasti tuoretta pinaattia. Pasta viimeistellään pangrattatolla eli rapeaksi paahdetulla leipämurulla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
180 g(1 ps) isoja katkarapuja (pakaste)
1 kplsipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
150 g(1 ps) tuoretta pinaattia
2 kplsitruunaa (luomu)
2 dl(1 prk) ruokakermaa 15 %
1 tlmaissitärkkelystä
1 rkloliiviöljyä
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Leipämuru

2 kplviipaletta maalaisleipää
1 kplvalkosipulinkynsi
1 rkloliiviöljyä
ripaus suolaa

Lisäksi

300 gtäysjyväpastaa

Valmistus

  1. 1

    Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta hyvin.

    MääräAinesosa
    180 g(1 ps) isoja katkarapuja (pakaste)
  2. 2

    Valmista leipämuru. Jauha leipä tehosekoittimessa karkeaksi muruksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Paahda leipämurua kuivalla, kuumalla paistinpannulla muutama minuutti. Lisää valkosipuli, öljy ja suola. Jatka paistamista, kunnes leipä on kullanruskeaa. Nosta sivuun odottamaan.

    MääräAinesosa
    2 kplviipaletta maalaisleipää
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1 rkloliiviöljyä
    ripaus suolaa
  3. 3

    Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele ja kuivaa pinaatti. Pese sitruunat, raasta kuoret (2 tl) ja purista mehu (1 dl). Sekoita pienessä kulhossa loraus kermaa ja maissitärkkelys tasaiseksi tahnaksi, jonka jälkeen sekoita joukkoon loput kermasta.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    1 kplvalkosipulinkynsi
    150 g(1 ps) tuoretta pinaattia
    2 kplsitruunaa (luomu)
    2 dl(1 prk) ruokakermaa 15 %
    1 tlmaissitärkkelystä
  4. 4

    Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (½ tl suolaa/2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan.

    MääräAinesosa
    300 gtäysjyväpastaa
  5. 5

    Kuullota sipuleita öljyssä pannulla muutama minuutti. Lisää pinaatit ja paista, kunnes ne hieman pehmenevät. Lisää pannulle kermaseos, sitruunanmehu, kuoriraaste ja mausteet. Keitä kolme minuuttia samalla sekoittaen. Lisää ravut. Kuumenna, mutta älä anna kiehua, etteivät ravut sitkisty.

    MääräAinesosa
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  6. 6

    Valuta pasta ja sekoita kastikkeeseen. Viimeistele rapealla leipämurulla.

Hyvästi hävikki: Käytä leipämuruun kuivahtanutta leipää.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl maissitärkkelystä, ripaus suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
30.1.2024
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä