Huuhtele ja halkaise kesäkurpitsat. Koverra siemenosa lusikan avulla ja säästä kastikkeeseen. Vedä kurpitsoista pituussuunnassa juustohöylällä mahdollisimman paksuja viipaleita. Leikkaa viipaleet ohuiksi, pitkiksi suikaleiksi. Nosta suikaleet talouspaperin päälle kuivumaan. Kuori ja hienonna sipuli.
Valmista kastike. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Pese lime. Raasta limen kuori (1 tl) ja purista mehu (2 rkl). Paloittele feta ja säästä noin ¼ fetasta viimeistelyyn. Lisää kastikkeen ainekset ja kesäkurpitsan koverrettu siemenosa kulhoon. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.
Kuullota sipuli öljyssä paistokasarissa. Lisää kurpitsasuikaleet ja paista, kunnes ne hieman pehmenevät. Lisää kastike ja kuumenna. Viimeistele murustetulla fetalla ja basilikalla sekä halutessasi hunajalla.
Vinkki: Saat pastasta ruokaisamman, kun tarjoat sen kanssa esimerkiksi paistettuja tofukuutioita tai kanaa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
529
2218
36,0 g
20,0 g
28,0 g
27,5 g
2,5 g
22,0 g
3,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ruukkua thaibasilikaa,
thaibasilikaa,
(hunajaa).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli