Burgundinpata - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Burgundinpata

Burgundin pata resepti
Annokset
6
Valmistusaika
Useita tunteja
Naudanpaistista valmistettava burgundinpata saa täyteläisen makunsa mausteista, viinistä, pekonista ja hyvin ruskistetuista lihakuutioista. Voit valita reseptiin haluamasi makuisen punaviinin.
Jaa Somessa

Ainekset

800 g
Naudan paistia
100 g
Pekonia
Öljyä
8 kpl
Pikkusipulia
200 g
Herkkusieniä
1 tl
Suolaa
Mustapippuria
3 rkl
Vehnäjauhoja
4 dl
Vettä
3 dl
Punaviiniä
3 rkl
Tomaattisosetta
2 - 3 kpl
Porkkanaa
1 kpl
Laakerinlehti
2 kpl
Valkosipulin kynttä
1/2 - 1 tl
Timjamia

Näin teet

1

Valitse lihaksi naudan paistia. Mureimpia ovat sisäpaisti ja paahtopaisti, mutta myös ulko- ja kulmapaisti sopivat.

Täyteläinen maku kastikkeeseen saadaan mausteista, viinistä ja pekonista, ja myös siitä, että lihakuutiot ruskistetaan hyvin.

2

Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen. Leikkaa liha kuutioiksi ja suikaloi pekoni. Puhdista herkkusienet ja halkaise isoimmat.

100 g
Pekonia
800 g
Naudan paistia
200 g
Herkkusieniä
3

Ruskista lihapalat muutamassa erässä. Huuhtele hieman jäähtynyt pannu vedellä aina paistokertojen välillä ja ota pannun huuhdeliemi talteen.

4

Siirrä ruskistetut lihat pataan tai kattilaan ja sirottele pinnalle suolaa, pippuria sekä vehnäjauhoja.

Mustapippuria
3 rkl
Vehnäjauhoja
1 tl
Suolaa
5

Lisää neste ja tomaattisose ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla noin 30 minuuttia.

3 dl
Punaviiniä
3 rkl
Tomaattisosetta
4 dl
Vettä
6

Ruskista pekoni pannussa. Lisää sienet ja anna niidenkin saada hiukan väriä. Ruskista kevyesti myös kuoritut pikkusipulit. Siirrä ne sekä paloitellut porkkanat ja mausteet pataan. Kuumenna kiehuvaksi.

8 kpl
Pikkusipulia
2 - 3 kpl
Porkkanaa
1/2 - 1 tl
Timjamia
Mustapippuria
1 kpl
Laakerinlehti
Öljyä
2 kpl
Valkosipulin kynttä
7

Hauduta kannen alla vielä noin puoli tuntia paistin mureudesta riippuen. Tarkista suolan ja pippurin määrä. Tarjoa lisänä lohkoperunoita tai riisiä.

Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 26.1.2011
Muokattu: 15.5.2019