Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Linssisalaatti ja vegaaninen juustovaahto

timer-icon15 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Marinoitu linssisalaatti ja vegaaninen juustovaahto tuovat raikkaan lisän joulupöytään. Granaattiomenan siemenillä rikastettu mausteinen linssisalaatti ja vegaaninen vaahto sopivat lisukkeeksi, kevyeksi lounaaksi tai aterian osaksi pitaleipien ja falafelien kanssa.

Ainekset

230 g
(1 pkt, 380/230 g) punaisia linssejä suolaliemessä
1 kpl
sitruuna
1 kpl
granaattiomena
1
ruukku minttua
2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
vaahterasiirappia
1 tl
juustokuminaa
1 tl
savupaprikajauhetta
1/2 tl
suolaa

Vegaaninen juustovaahto

200 g
(1 prk) vegaanisia salaattikuutioita
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 dl
kaurafraichea
1 rkl
sitruunanmehua
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valuta ja huuhtele linssit. Pese sitruuna, raasta kuori (½ rkl) ja purista mehu (½ dl). Säästä 1 rkl sitruunanmehua juustovaahtoon. Hienonna minttu. Jätä muutama kokonainen lehti koristeluun. Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet kulhoon koputtelemalla hedelmän kuorta kauhalla. Sekoita siementen joukkoon muut salaatin ainekset. Jätä maustumaan juustovaahdon valmistamisen ajaksi.

230 g
(1 pkt, 380/230 g) punaisia linssejä suolaliemessä
1 kpl
sitruuna
1
ruukku minttua
1 kpl
granaattiomena
2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
vaahterasiirappia
1 tl
juustokuminaa
1 tl
savupaprikajauhetta
1/2 tl
suolaa
2

Valuta salaattikuutiot ja murenna kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli. Lisää muut vaahdon ainekset. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.

200 g
(1 prk) vegaanisia salaattikuutioita
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 dl
kaurafraichea
1 rkl
sitruunanmehua
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Levitä vegaaninen juustovaahto laakealle lautaselle ja lusikoi linssisalaatti päälle. Koristele mintunlehdillä.

Vinkki: Voitele paahdetut patonkiviipaleet juustovaahdolla ja lusikoi marinoituja linssejä päälle.

Miltä maistui?
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 7.10.2024
|
Muokattu: 21.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

388

1628

26,8 g

13,3 g

19,0 g

9,8 g

3,3 g

14,3 g

2,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukku minttua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli