Aloita valmistus edellisenä päivänä. Hienonna valkosipuli. Sekoita sokeri, suola, pippuri, valkosipuli ja öljy tomaattimurskaan, siirrä jääkaappiin. Sulata taikinapallot jääkaapissa öljytyssä astiassa 6–12 tuntia.
Ota taikinat huoneenlämpöön ja kohota tunti. Laita uuni ja pelti kuumenemaan 250 asteeseen. Tee yksi pizza kerrallaan. Paloittele mozzarellat. Painele taikina leivinpaperille jauhotetuin tai öljytyin sormin. Jätä reunat paksummiksi. Kun uuni on kuuma, ota pelti uunista ja vedä taikina leivinpaperin avulla kuumalle pellille.
Levitä puolet tomaattimurskasta pohjalle ja ripottele päälle puolet juustoraasteesta. Paista noin 5 minuuttia ja levitä päälle puolet mozzarellapaloista. Jatka paistamista vielä noin 3 minuuttia, tai kunnes mozzarellat ovat sulaneet ja reunat saaneet hiukan väriä. Kypsennä toinen pizza samoin. Revi basilikanlehtiä pizzojen päälle.
Vinkki: Käytä esikuumennettua pizzakiveä, jos mahdollista.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
609
2552
45,5 g
24,0 g
13,0 g
12,5 g
4,0 g
33,5 g
3,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
520 g (1 ps) pizzataikinaa (pakaste) (esim, Dennis).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli