Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mustikkajuustokakku lasissa

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Tee jälkiruoaksi yhden ison juustokakun sijasta pienet, laseihin kootut juustokakut. Lusikoi pohjalle rapeaa keksimurua, tee täytteeksi samettinen tuorejuustomousse ja pinnalle herkullisia kardemummamustikoita.

Ainekset

2 rkl
voita tai margariinia
100 g
keksejä (esim. digestive)

Täyte

3 dl
kuohukermaa
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
3/4 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
sitruunamehua
(3 rkl ranskankermaa)

Kardemummamustikat

1 tl
maissitärkkelystä
1 tl
sitruunamehua
2 tl
vettä
200 g
(1 ps) mustikoita
1 rkl
sokeria
3/10 tl
jauhettua kardemummaa

Lisäksi

(pensasmustikoita)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

~17
/yht. 12 tuotetta
(hinta Prismassa 05.07.)
Kopioi ostoslista

Valmistus

1

Tee ensin kardemummamustikat. Yhdistä maissitärkkelys, sitruunamehu ja vesi. Sekoita tasaiseksi. Laita mustikat, sokeri ja kardemumma pieneen kattilaan. Lämmitä, kunnes mustikat sulavat. Sekoita maissitärkkelysseos tasaiseksi, lisää se mustikoiden joukkoon ja sekoita hyvin. Painele samalla osa mustikoista rikki. Keitä muutama minuutti, kunnes seos hieman paksuuntuu. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

1 tl
maissitärkkelystä
1 tl
sitruunamehua
2 tl
vettä
200 g
(1 ps) mustikoita
1 rkl
sokeria
3/10 tl
jauhettua kardemummaa
2

Sulata voi. Murskaa keksit ja sekoita murut voisulan kanssa. Lusikoi seos 4–6 lasiin. Laita lasit jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen.

2 rkl
voita tai margariinia
100 g
keksejä (esim. digestive)
3

Vaahdota kerma. Lisää tuorejuusto, sokerit ja sitruunamehu. Lisää halutessasi ranskankermaa tuomaan täytteeseen hieman hapokkuutta. Vatkaa täyte tasaiseksi ja jaa se laseihin keksien päälle.

3 dl
kuohukermaa
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
3/4 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
sitruunamehua
(3 rkl ranskankermaa)
4

Lusikoi kardemummamustikat täytteen päälle. Viimeistele annokset halutessasi pensasmustikoilla ja tarjoa heti tai laita jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Juustokakut säilyvät jääkaapissa hyvin myös seuraavaan päivään.

(pensasmustikoita)
Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 24.1.2022
|
Muokattu: 6.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

424

1773

31,5 g

20,2 g

30,7 g

24,7 g

1,7 g

3,5 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl vaniljasokeria,

sitruunamehua,

(3 rkl ranskankermaa),

1 tl maissitärkkelystä,

0,3 tl jauhettua kardemummaa,

(pensasmustikoita).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli