Tee ensin kardemummamustikat. Yhdistä maissitärkkelys, sitruunamehu ja vesi. Sekoita tasaiseksi. Laita mustikat, sokeri ja kardemumma pieneen kattilaan. Lämmitä, kunnes mustikat sulavat. Sekoita maissitärkkelysseos tasaiseksi, lisää se mustikoiden joukkoon ja sekoita hyvin. Painele samalla osa mustikoista rikki. Keitä muutama minuutti, kunnes seos hieman paksuuntuu. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Sulata voi. Murskaa keksit ja sekoita murut voisulan kanssa. Lusikoi seos 4–6 lasiin. Laita lasit jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen.
Vaahdota kerma. Lisää tuorejuusto, sokerit ja sitruunamehu. Lisää halutessasi ranskankermaa tuomaan täytteeseen hieman hapokkuutta. Vatkaa täyte tasaiseksi ja jaa se laseihin keksien päälle.
Lusikoi kardemummamustikat täytteen päälle. Viimeistele annokset halutessasi pensasmustikoilla ja tarjoa heti tai laita jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Juustokakut säilyvät jääkaapissa hyvin myös seuraavaan päivään.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
424
1773
31,5 g
20,2 g
30,7 g
24,7 g
1,7 g
3,5 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl vaniljasokeria,
sitruunamehua,
(3 rkl ranskankermaa),
1 tl maissitärkkelystä,
0,3 tl jauhettua kardemummaa,
(pensasmustikoita).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli