Laita broileri uunivuokaan.
Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Laita broileri uuniin 1 ½ tunniksi. Kun aikaa on jäljellä noin 45 minuuttia, tee risotto.
Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulit. Kuutioi porkkanat ja varsiselleri. Pese ja raasta sitruunan kuori. Kuullota kasviksia ja sitruunankuorta öljyssä kattilassa 1 minuutti. Lisää vesi ja fondi ja kiehauta.
Mittaa riisit uunivuokaan, lisää liemi ja kasvikset. Mausta suolalla ja pippurilla, sekoita. Peitä vuoka foliolla ja laita uuniin. Kypsennä 20 minuuttia, poista folio, sekoita ja kypsennä vielä 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa nestettä.
Sekoita juusto risottoon. Silppua basilika pinnalle.
Viipaloi broilerin rintapalat risoton päälle. Säästä loput lihat huomisen keittoon.
Vinkki: Valmista lopusta broilerista seuraavan päivän ruoaksi lempeän tulinen kana-pastakeitto.
Vinkki: Katso videolta helppo ohje kypsän broilerin paloitteluun
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
878
3676
43,8 g
13,5 g
52,8 g
1,5 g
1,8 g
67,0 g
3,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ruukkua basilikaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli