Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sahramirisotto

timer-icon45 min  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Juhlava risotto saa upean hehkuvan värin ja pikantin maun sahramista. Viimeistele aurinkoinen sahramirisotto tuoreella vihreällä parsalla ja raikkailla katkaravuilla keväiseksi parsarisotoksi.

Ainekset

180 g
(1 ps) katkarapuja
500 g
(1 nippu) vihreää parsaa
8 dl
vettä
1 kpl
kasvisannosfondi
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 rkl
öljyä tai voita
3 dl
risottoriisiä
1/2 g
(1 ps) sahramia
2 dl
valkoviiniä
50 g
pitkään kypsytettyä juustoa (esim. keisarinna tai parmesaani)
2 rkl
sitruunanmehua
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata katkaravut pussissaan kylmässä vedessä.

180 g
(1 ps) katkarapuja
2

Huuhtele parsat ja leikkaa pois kuivat kannat. Kuori paksut varret tarvittaessa ohuelti. Leikkaa parsat noin 1 cm:n paloiksi. Keitä paloja pienessä vesimäärässä noin 5 minuuttia. Valuta parsat ja ota osa nupuista erikseen koristelua varten.

500 g
(1 nippu) vihreää parsaa
3

Kiehauta vesi. Liuota fondi veteen. Pidä liemi kuumana.

8 dl
vettä
1 kpl
kasvisannosfondi
4

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy paistokasarissa ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää riisi ja sahrami. Kääntele kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää viini ja keitä sekoitellen, kunnes viini on imeytynyt. Lisää riisiin 1–2 desiä kasvislientä kerrallaan. Lisää lientä vasta, kun edellinen erä on imeytynyt. Kypsennä riisi juuri ja juuri kypsäksi, noin 15–18 minuuttia.

1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 rkl
öljyä tai voita
3 dl
risottoriisiä
1/2 g
(1 ps) sahramia
2 dl
valkoviiniä
5

Raasta juusto. Lisää juusto, sitruunanmehu, suola ja pippuri risottoon. Valuta katkaravut. Kääntele ne ja parsa risottoon. Jaa risotto lautasille, koristele parsannupuilla ja tarjoa heti.

50 g
pitkään kypsytettyä juustoa (esim. keisarinna tai parmesaani)
2 rkl
sitruunanmehua
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Vinkki: Kypsä risotto on kosteaa ja mehevää, mutta riiseissä on vielä purutuntumaa.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 4.3.2022
|
Muokattu: 3.3.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

415

1737

9,8 g

3,0 g

52,0 g

3,3 g

6,3 g

17,8 g

2,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli