Sulata katkaravut pussissaan kylmässä vedessä.
Huuhtele parsat ja leikkaa pois kuivat kannat. Kuori paksut varret tarvittaessa ohuelti. Leikkaa parsat noin 1 cm:n paloiksi. Keitä paloja pienessä vesimäärässä noin 5 minuuttia. Valuta parsat ja ota osa nupuista erikseen koristelua varten.
Kiehauta vesi. Liuota fondi veteen. Pidä liemi kuumana.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy paistokasarissa ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää riisi ja sahrami. Kääntele kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää viini ja keitä sekoitellen, kunnes viini on imeytynyt. Lisää riisiin 1–2 desiä kasvislientä kerrallaan. Lisää lientä vasta, kun edellinen erä on imeytynyt. Kypsennä riisi juuri ja juuri kypsäksi, noin 15–18 minuuttia.
Raasta juusto. Lisää juusto, sitruunanmehu, suola ja pippuri risottoon. Valuta katkaravut. Kääntele ne ja parsa risottoon. Jaa risotto lautasille, koristele parsannupuilla ja tarjoa heti.
Vinkki: Kypsä risotto on kosteaa ja mehevää, mutta riiseissä on vielä purutuntumaa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
415
1737
9,8 g
3,0 g
52,0 g
3,3 g
6,3 g
17,8 g
2,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli