Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola ja pippuri kulhossa. Lisää vesi ja öljy, sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota muutama minuutti.
Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa.
Huuhtele parsakaalit ja paprika. Poista paprikasta kanta ja siemenet. Leikkaa kaalit suupaloiksi ja paprikat suikaleiksi. Paista kasviksia öljyssä pannulla muutama minuutti ja mausta suolalla. Siirrä kasvikset lautaselle.
Paista munattomat munakkaat öljyssä pannulla. Kaada puolet taikinasta pannulle ja kääntele pannua niin, että taikina levittyy lähes reunoille asti. Kun massa on hyytynyt, käännä ja paista vielä toiselta puolelta. Täytä kastikkeella ja kasviksilla.
Vinkki! Kikhernejauhot sitovat nestettä, joten niillä voi korvata kananmunan ruoanlaitossa ja leivonnassa. Kokeile kikhernejauhoja kasvispyöryköihin, kastikkeiden, keittojen ja vaikkapa hummuksen suurustamiseen.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
508
2126
27,5 g
2,5 g
28,5 g
14,0 g
12,5 g
31,5 g
3,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ripaus mustapippuria rouhittuna,
2 tl srirachaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli