Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Chia-vadelmahillo

timer-icon30 min
Fork and knife
5 Desilitraa
Fork and knife
5 Desilitraa
Valmista vähäsokerinen vadelmahillo! Käytä hyydyttämiseen chiansiemeniä. Chiahilloa kannattaa tehdä pieni määrä kerrallaan, sillä se säilyy jääkaapissa hyvänä noin viikon. Herkuttele chiansiemenillä hyydytettyä vadelmahilloa puurossa, jogurtin kanssa tai vaikka pannarin päällä.

Ainekset

500 g
kotimaisia vadelmia
1/2 dl
vaaleaa siirappia
(1 vaniljatanko)
3 rkl
chiansiemeniä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Laita vadelmat ja siirappi kattilaan. Jos maustat hillon vaniljalla, halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kattilaan. Kiehauta seosta muutama minuutti.

500 g
kotimaisia vadelmia
1/2 dl
vaaleaa siirappia
(1 vaniljatanko)
2

Ota kattila pois liedeltä ja lisää chiansiemenet. Anna hillon jäähtyä.

3 rkl
chiansiemeniä
3

Jos jäähtynyt hillo tuntuu liian löysältä, voit lisätä hieman chiansiemeniä.

4

Poista vaniljatanko, purkita hillo puhdistettuun lasitölkkiin ja säilytä jääkaapissa. Chialla hyydytetty hillo säilyy kylmässä noin viikon.

Vinkki! Voit korvata vaniljatangon noin 1/2 tl:lla vaniljasokeria. Sekoita vaniljasokeri valmiiseen hilloon.

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 4.7.2022
|
Muokattu: 28.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

90

376

0,8 g

16,2 g

15,6 g

3,8 g

1,0 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

(1 vaniljatanko),

3 rkl chiansiemeniä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli