Puhdista vadelmista suurimmat roskat. Kuumenna kattilassa vesi kiehuvaksi ja lisää joukkoon marjat ja halkaistu vaniljatanko. Anna marjojen kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
Siivilöi mehu toiseen kattilaan joko sideharson tai tiheän siivilän läpi. Älä painele marjoja, vaan anna mehun valua rauhassa. Lisää mehukattilaan sokeri ja kiehauta mehu, jotta sokeri liukenee. Pullota mehu suppilon avulla puhtaisiin ja kuumennettuihin lasipulloihin piripintaan. Sulje heti puhtailla korkeilla. Voit myös pullottaa pakastepulloihin, jolloin jätä muovipulloihin hieman laajenemistilaa. Käytettäessä laimenna mehua vedellä tai kivennäisvedellä haluamasi vahvuiseksi.
Hyvästi hävikki: Käytä jäljelle jäänyt marjasose kakun täytteisiin, puuroihin tai kiisseleihin.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
1273
5327
4,0 g
—
283,0 g
281,0 g
18,5 g
5,0 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Vaniljatanko.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli