Pese ja kuori punajuuret. Raasta ne ja halloumi karkeaksi raasteeksi. Sekoita raasteet, munat ja korppujauhot kulhossa. Anna turvota 15 minuuttia.
Valuta kaprikset ja hienonna ne kevyesti veitsellä. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa ja siirrä jääkaappiin.
Kuumenna tilkka öljyä paistinpannussa. Muotoile massasta veteen kastetuilla käsillä pihvejä ja paista miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia molemmin puolin.
Tarjoa punajuuri-halloumipihvit kapriskastikkeen kanssa.
Vinkki: Pihvit kypsyvät uunissa 225 asteessa noin 15 minuutissa.
Vinkki: Käytä pihvien muotoilussa talouskäsineitä, niin vältyt käsien värjäytymiseltä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
120
501
8,5 g
3,0 g
4,8 g
2,4 g
0,7 g
6,1 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl kapriksia (pieniä),
2 tl piparjuuritahnaa,
ripaus mustapippuria rouhittuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli