Sekoita rahka ja huoneenlämpöinen voi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Sekoita nopeasti jauhot rahka-voiseokseen. Muotoile taikina suorakulmion malliseksi levyksi, kääri se kelmuun ja siirrä jääkaappiin tunniksi.
Huuhtele kesäkurpitsat ja poista kannat. Leikkaa kurpitsat juustohöylällä pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet leivinpaperille kahdelle pellille. Paahda 200-asteissa uunissa kiertoilmalla noin 10 minuuttia (tai 225 asteessa tasalämmöllä pelti kerrallaan). Anna kurpitsoiden jäähtyä. Säädä uuni tasalämmölle 200 asteeseen.
Kauli taikina jauhotetulla alustalla levyksi (noin 30 x 40 cm). Siirrä levy leivinpaperille pellille. Asettele puolet kurpitsaviipaleista taikinalevyn pitkän sivun keskelle (noin 13 cm leveydeltä). Asettele puolet juustosta ja kinkusta kurpitsoiden päälle. Tee toinen kerros samoin.
Leikkaa taikinalevy täytteen molemmin puolin vinoiksi suikaleiksi (noin 2 cm leveitä). Taita suikaleet yksi kerrallaan vuorotellen täytteen päälle. Voitele piirakka munalla ja ripottele siemenet pinnalle. Paista noin 40 minuuttia kullanruskeaksi.
Vinkki: Oikaise käyttämällä 800 grammaa valmista voi- tai lehtitaikinaa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
3998
16732
273,0 g
164,0 g
246,0 g
32,0 g
16,0 g
134,0 g
9,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli