Pese ja harjaa perunat puhtaiksi. Kiehauta vesi, lisää suola, perunat ja tillin varret. Säästä tillin lehdet. Kaada liika vesi pois, jätä sen verran vettä, että perunat juuri ja juuri peittyvät. Keitä kannen alla 10–15 minuuttia. Kokeile kypsyyttä veitsenkärjellä.
Valuta perunat ja poista tilli. Laita puhdas liina tai talouspaperia perunoiden päälle imemään kosteutta ja nosta kansi kattilan päälle pariksi minuutiksi. Poista kansi ja liina. Koristele perunat tillin lehdillä.
Vinkki: Kruunaa vastakeitetyt varhaisperunat voinokareella tai tarjoile esimerkiksi smetanaisen sillikaviaarin tai munakoisosillin kanssa.
Vinkki: Valitse tasakokoisia uusia perunoita. Keittoaika riippuu lajikkeesta. Kiehuvaan veteen lisättynä perunoista tulee rakenteeltaan pehmeämpiä. Jos haluat rakenteeltaan kiinteämpiä perunoita, lisää ne kylmään veteen.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
130
543
0,3 g
—
26,8 g
1,0 g
1,7 g
2,8 g
1,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli