Jauha keksit monitoimikoneessa hienoksi. Sulata margariini. Sekoita keksimuru ja sulatettu rasva keskenään. Pingota leivinpaperiarkki irtopohjavuoan pohjalle. Painele keksimurutaikina vuoan pohjalle ja jätä odottamaan.
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Pese sitruunat ja raasta yhdestä sitruunasta kuoren keltainen osa talteen. Purista sitruunoista 1 dl mehua. Vaahdota vaniljakastike. Vatkaa tuorejuusto, rahka, sokeri ja sitruunankuoriraaste vaniljavaahtoon. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumaan mehuun. Lisää seos ohuena nauhana täytteeseen samalla sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Peitä vuoka foliolla tai kelmulla ja laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi tai yön yli.
Irrota vuoan reuna valmiista kakusta, tarvittaessa veitsen avulla. Siirrä kakku leivinpaperin avulla tarjoilulautaselle. Vaahdota kerma ja lusikoi kermavaahto tähtityllalla varustettuun pursotuspussiin. Pursota kakun reunoille ruusukkeita ja koristele ne pienillä sitruunankuorisuikaleilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
296
1239
17,4 g
10,3 g
27,2 g
23,6 g
0,4 g
7,2 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 kpl sitruunan raastettu kuori,
sitruunankuorisuikaleita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli