Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sitruunajuustokakku

timer-iconUseita tunteja  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Jos rakastat raikkaita kakkuja, minttukeksipohjainen sitruunajuustokakku on takuulla suosikkisi. Tee juustokakku jääkaappiin tekeytymään jo edellisenä päivänä, sillä sitruunakakku vain paranee, kun sen kirpeän raikas maku saa hetken tekeytyä.

Ainekset

Pohja

175 g
tummia täytekeksejä (minttu)
50 g
margariinia

Täyte

7 kpl
liivatelehtiä
1 kpl
sitruunan raastettu kuori
1 dl
sitruunan mehua (noin 2 sitruunaa)
2 1/2 dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
400 g
tuorejuustoa
250 g
maitorahkaa
2 dl
sokeria

Koristelu

1 dl
vispikermaa
sitruunankuorisuikaleita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Jauha keksit monitoimikoneessa hienoksi. Sulata margariini. Sekoita keksimuru ja sulatettu rasva keskenään. Pingota leivinpaperiarkki irtopohjavuoan pohjalle. Painele keksimurutaikina vuoan pohjalle ja jätä odottamaan.

175 g
tummia täytekeksejä (minttu)
50 g
margariinia
2

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Pese sitruunat ja raasta yhdestä sitruunasta kuoren keltainen osa talteen. Purista sitruunoista 1 dl mehua. Vaahdota vaniljakastike. Vatkaa tuorejuusto, rahka, sokeri ja sitruunankuoriraaste vaniljavaahtoon. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumaan mehuun. Lisää seos ohuena nauhana täytteeseen samalla sekoittaen.

7 kpl
liivatelehtiä
1 kpl
sitruunan raastettu kuori
1 dl
sitruunan mehua (noin 2 sitruunaa)
2 1/2 dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
400 g
tuorejuustoa
250 g
maitorahkaa
2 dl
sokeria
3

Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Peitä vuoka foliolla tai kelmulla ja laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi tai yön yli.

4

Irrota vuoan reuna valmiista kakusta, tarvittaessa veitsen avulla. Siirrä kakku leivinpaperin avulla tarjoilulautaselle. Vaahdota kerma ja lusikoi kermavaahto tähtityllalla varustettuun pursotuspussiin. Pursota kakun reunoille ruusukkeita ja koristele ne pienillä sitruunankuorisuikaleilla.

1 dl
vispikermaa
sitruunankuorisuikaleita
Miltä maistui?(10 arviota)
Resepti:
Sanna Autio, Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 26.2.2007
|
Muokattu: 17.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

296

1239

17,4 g

10,3 g

27,2 g

23,6 g

0,4 g

7,2 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kpl sitruunan raastettu kuori,

sitruunankuorisuikaleita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli