Sekoita jauhot, kaurahiutaleet ja margariini kulhossa murumaiseksi. Lisää leivinjauhe ja vesi, sekoita tasaiseksi. Voitele piirasvuoka ja levitä taikina sormin vuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin odottamaan.
Harjaa sienet puhtaiksi ja paloittele ne. Halkaise, huuhtele ja paloittele purjo. Paista sieniä pannulla ilman rasvaa, kunnes niistä on haihtunut neste ja siirrä sienet kulhoon odottamaan. Lisää pannulle öljy ja purjo, ja kuullota purjo pehmeäksi. Sekoita purjo sienien joukkoon.
Lisää tuorejuusto, kananmunat ja mausteet täytteeseen. Kaada täyte piirakkapohjalle.
Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit ja lisää ne piirakan pinnalle. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
250
1048
17,5 g
6,5 g
14,5 g
2,3 g
3,3 g
7,0 g
1,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,75 dl Vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli