Yhdistä taikinan kuivat aineet. Sulata margariini ja lisää jauhoihin. Lisää vesi ja sekoita. Taikina on ensin vetisen tuntuista, mutta kuivat aineet imevät pian nesten ja taikina muuttuu kiinteämmäksi.
Taputtele taikina piirakkavuoan (ø 27 cm) pohjalle ja reunoille. Pane päälle leivinpaperi ja sen päälle paistoherneet tai -pavut. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Ota herneet ja paperi pois.
Huuhtele kasvikset. Leikkaa kesäkurpitsa noin ½ sentin paksuisiksi kiekoiksi. Viipaloi tomaatit ja vuohenjuusto. Pane kesäkurpitsaviipaleita vieri viereen piirakan pohjalle ja niiden päälle tomaattiviipaleita. Lado vuohenjuustoviipaleet päälle.
Sekoita kermaviili, munat, mausteet ja hienonnettu basilika keskenään. Valuta täyte piirakalle. Heiluttele vuokaa, jotta se asettuu tasaisesti. Ripottele juustoraaste pinnalle. Kypsennä piirakkaa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja saanut sopivasti väriä.
Viimeistele piirakka basilikanlehdillä ennen tarjoamista.
Vinkki! Säästä painona käytetyt herneet tai pavut, sillä voit käyttää niitä painona myöhemminkin.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
195
817
11,8 g
6,1 g
15,0 g
1,9 g
1,1 g
6,3 g
1,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
basilikanlehtiä,
3 dl kuivia herneitä tai papuja painoksi.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli