Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kurpitsa-pekonipiirakka

timer-icon60 min  (josta 60 min aktiivista)
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Kurpitsa-pekonipiirakka on mainio illanistujaisruoka kevyen salaatin tai kasviskeiton kanssa tarjottuna. Piirakan voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen ja lämmittää 200-asteisessa uunissa ennen tarjoamista.

Ainekset

Pohja

150 g
Margariinia
1 dl
Hienoa porkkanaraastetta
3 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Kaurahiutaleita
1 tl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Suolaa

Täyte

200 g
Pekonia
1 kpl
(300 g) myskikurpitsa
1 rkl
Öljyä
1 kpl
Chili
1 tl
Timjamia
1/4 tl
Suolaa
150 g
Juustoraastetta
2 dl
Ranskankermaa
2 kpl
Kananmunaa
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Paloittele rasva kulhoon. Lisää porkkanaraaste, kuivat aineet ja suola. Nypi taikina tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan (25 x 35 cm) pohjalle ja reunoille. Tue reunat foliolla, etteivät ne valu paistamisen aikana. Pane pohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

150 g
Margariinia
1 dl
Hienoa porkkanaraastetta
3 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Kaurahiutaleita
1 tl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Suolaa
2

Kuori ja kuutioi kurpitsan malto. Pane kuutiot uunivuokaan, kääntele sekaan öljy, silputtu chili, timjami ja suola. Paahda kuutioita 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Paloittele pekoni ja paista palat rapeiksi paistinpannulla. Sekoita munat ranskankermaan. Mausta seos suolalla ja pippurilla.

1 kpl
(300 g) myskikurpitsa
1 kpl
Chili
1 tl
Timjamia
1/4 tl
Suolaa
1 rkl
Öljyä
200 g
Pekonia
2 dl
Ranskankermaa
2 kpl
Kananmunaa
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
3

Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 12 minuuttia. Poista foliot reunan ympäriltä.

4

Levitä kurpitsakuutiot ja pekonipalat pohjan päälle. Kaada päälle muna-ranskankermaseos. Ripottele päälle juustoraaste. Kypsennä piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

150 g
Juustoraastetta
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 12.10.2016
|
Muokattu: 14.9.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

409

1713

30,1 g

11,6 g

23,4 g

2,4 g

2,9 g

9,9 g

0,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Hienoa porkkanaraastetta,

1 tl Leivinjauhetta,

0,5 tl Suolaa,

Chili,

1 tl Timjamia,

0,25 tl Suolaa,

150 g Juustoraastetta,

0,5 tl Suolaa,

0,5 tl Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli