Valmista ensin täyte. Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Kuullota sipuleita voissa, keskilämmöllä, ahkerasti sekoitellen. Kun sipulit alkavat pehmentyä, lisää sokeri. Jatka kuullottamista, kunnes sipulit ovat täysin pehmeitä ja läpikuultavia, noin 20 minuuttia. Mausta timjamilla ja suolalla.
Lämmitä maito kulhossa 42-asteiseksi eli hieman kädenlämpöä kuumemmaksi. Lisää öljy. Sekoita kuivahiiva ja suola jauhoihin. Lisää jauhoseos pienissä erissä nesteeseen ja alusta, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa käsistä sekä kulhon reunoista. Anna taikinan kohota peitettynä noin 20 minuuttia.
Kauli taikina leivinpaperin päällä pellin kokoiseksi levyksi. Anna kohota liinalla peitettynä sen aikaa, kun valmistelet anjovikset.
Valuta ja kuivaa anjovikset. Levitä jäähtynyt sipuliseos kohonneelle taikinalle ja asettele anjovikset ristikoksi sipulin päälle. Lisää sinne tänne oliiveja. Paista piirasta 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Vinkki! Alkuperäiseen pissaladièreen käytetään sardelleja, joten halutessasi voit vaihtaa anjovikset niihin.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
179
751
11,0 g
3,6 g
10,4 g
10,4 g
2,5 g
8,5 g
3,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
6 dl Vehnäjauhoja,
5,5 g (puolikas pussillinen) kuivahiivaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli