Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ranskalainen sipulipiiras eli pissaladière

timer-iconNoin 2 tuntia
Fork and knife
8 Palaa
Fork and knife
8 Palaa
Ranskalaista pissaladièreä kutsutaan myös Nizzan pizzaksi. Sen herkullinen maku syntyy karamellisoiduista sipuleista, anjoviksesta ja oliiveista. Suolainen piirakka maistuu illanistujaisissa tai teekupillisen kanssa.

Ainekset

Täyte

1 kg
Sipulia
2 rkl
Voita
2 tl
Sokeria
1 tl
Timjamia
1/2 tl
Suolaa
158 g
(2 rs) anjovista
90 g
(20 kpl) oliiveja

Pohja

2 1/2 dl
Maitoa tai vettä
2 rkl
oliiviöljyä
6 dl
Vehnäjauhoja
5 1/2 g
(puolikas pussillinen) kuivahiivaa
1/2 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista ensin täyte. Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Kuullota sipuleita voissa, keskilämmöllä, ahkerasti sekoitellen. Kun sipulit alkavat pehmentyä, lisää sokeri. Jatka kuullottamista, kunnes sipulit ovat täysin pehmeitä ja läpikuultavia, noin 20 minuuttia. Mausta timjamilla ja suolalla.

1 kg
Sipulia
2 rkl
Voita
2 tl
Sokeria
1 tl
Timjamia
1/2 tl
Suolaa
2

Lämmitä maito kulhossa 42-asteiseksi eli hieman kädenlämpöä kuumemmaksi. Lisää öljy. Sekoita kuivahiiva ja suola jauhoihin. Lisää jauhoseos pienissä erissä nesteeseen ja alusta, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa käsistä sekä kulhon reunoista. Anna taikinan kohota peitettynä noin 20 minuuttia.

2 1/2 dl
Maitoa tai vettä
2 rkl
oliiviöljyä
6 dl
Vehnäjauhoja
5 1/2 g
(puolikas pussillinen) kuivahiivaa
1/2 tl
Suolaa
3

Kauli taikina leivinpaperin päällä pellin kokoiseksi levyksi. Anna kohota liinalla peitettynä sen aikaa, kun valmistelet anjovikset.

4

Valuta ja kuivaa anjovikset. Levitä jäähtynyt sipuliseos kohonneelle taikinalle ja asettele anjovikset ristikoksi sipulin päälle. Lisää sinne tänne oliiveja. Paista piirasta 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

158 g
(2 rs) anjovista
90 g
(20 kpl) oliiveja

Vinkki! Alkuperäiseen pissaladièreen käytetään sardelleja, joten halutessasi voit vaihtaa anjovikset niihin.

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Pia Arnould
Julkaistu: 27.8.2010
|
Muokattu: 26.10.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

179

751

11,0 g

3,6 g

10,4 g

10,4 g

2,5 g

8,5 g

3,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

6 dl Vehnäjauhoja,

5,5 g (puolikas pussillinen) kuivahiivaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli