Gratiinit ovat ihania talven illallisten lisukkeita. Tuplajuusto tekee tästä perunagratiinista suussasulavan herkullisen – makua tuovat myös timjami ja valkosipuli. Lado ohuet perunaviipaleet pystysuunnassa vuokaan, niin gratiini saa rapsakan pinnan ja upean ulkonäön.
Puolita puikulaperunat, paista uunissa ja viimeistele jäähtyneet puikulat mädillä ja ranskankermalla. Nämä todelliset luksusuuniperunat sopivat suolaisiksi suupaloiksi, pääruoan lisukkeeksi tai joulun noutopöytään.
Muistatko Hasselbackan perunat? Viipaloidut, voisulalla ja juustolla maustetut perunat ansaitsevat paikkansa juhlapöydästä ja maistuvat sekä aikuisille että lapsille. Viipaleperunoita voi muunnella mausteilla moneksi: kokeile esimerkiksi pähkinärouhetta, sinihomejuustoa, yrttejä tai valkosipulia.
Puikulaperunoista saa valmistettua maukkaan muusin, joka on sellaisenaankin täydellinen perunalisuke. Kun haluat annokseen mukaan vielä hieman ekstraa, täydennä makuelämys ruskistetulla salviavoilla.
Tilaa Yhteishyvän uutiskirje, niin saat ajankohtaiset reseptit ja arkea helpottavat vinkit suoraan sähköpostiisi.