Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mama Meksikon texmex-keitto

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Tuhti ja mausteinen vegekeitto saa ruokaisuutta pavuista ja kasvijauhiksesta. Texmex-keitto viimeistellään rapeilla maissilastuilla.

Ainekset

5 kpl
keskikokoista perunaa
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 rkl
rypsiöljyä
2 tl
juustokuminaa
2 tl
paprikajauhetta
8 dl
vettä
500 g
(1 tlk) yrttimaustettua tomaattimurskaa
1 kpl
vegaaninen kasvisannosfondi
280 g
(1 pkt) Muu-kasvijauhista
230 g
(1 tlk, 380/230g) kidneypapuja suolaliemessä
200 g
(1 ps) pakastemaissia
1 kpl
lime
2 tl
sokeria

Lisäksi

2 dl
maissilastuja
1 dl
korianteria hienonnettuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese, kuori ja kuutioi perunat.

5 kpl
keskikokoista perunaa
2

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Mittaa ½ ruokalusikallista öljyä kattilaan, kuumenna öljy ja lisää sipulit. Sekoittele sipuleita puuhaarukalla noin 4 minuuttia. Lisää juustokumina ja paprikajauhe, ja jatka paistamista 2 minuuttia.

1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 rkl
rypsiöljyä
2 tl
juustokuminaa
2 tl
paprikajauhetta
3

Lisää vesi ja tomaattimurska kattilaan, kuumenna kiehuvaksi. Lisää kasvisannosfondi ja perunat, keitä noin 8 minuuttia.

8 dl
vettä
500 g
(1 tlk) yrttimaustettua tomaattimurskaa
1 kpl
vegaaninen kasvisannosfondi
4

Mittaa 1/2 ruokalusikallista öljyä paistinpannulle, lisää kasvijauhis ja ruskista se paistinlastalla sekoitellen.

280 g
(1 pkt) Muu-kasvijauhista
5

Kaada pavut siivilään ja huuhtele ne vedellä.

230 g
(1 tlk, 380/230g) kidneypapuja suolaliemessä
6

Lisää jauhis, pavut ja maissit keittoon. Halkaise lime veitsellä ja purista mehu keittoon. Mausta keitto sokerilla. Keitä vielä noin 5 minuuttia,kunnes perunat ovat kypsiä.

200 g
(1 ps) pakastemaissia
1 kpl
lime
2 tl
sokeria
7

Murskaa maissilastut käsin. Jaa keitto lautasille ja koristele annokset maissilastuilla ja korianterilla.

2 dl
maissilastuja
1 dl
korianteria hienonnettuna
Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 21.9.2021
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

272

1139

8,2 g

0,7 g

31,0 g

8,8 g

8,2 g

14,5 g

1,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl maissilastuja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli