Pese, kuori ja kuutioi perunat.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Mittaa ½ ruokalusikallista öljyä kattilaan, kuumenna öljy ja lisää sipulit. Sekoittele sipuleita puuhaarukalla noin 4 minuuttia. Lisää juustokumina ja paprikajauhe, ja jatka paistamista 2 minuuttia.
Lisää vesi ja tomaattimurska kattilaan, kuumenna kiehuvaksi. Lisää kasvisannosfondi ja perunat, keitä noin 8 minuuttia.
Mittaa 1/2 ruokalusikallista öljyä paistinpannulle, lisää kasvijauhis ja ruskista se paistinlastalla sekoitellen.
Kaada pavut siivilään ja huuhtele ne vedellä.
Lisää jauhis, pavut ja maissit keittoon. Halkaise lime veitsellä ja purista mehu keittoon. Mausta keitto sokerilla. Keitä vielä noin 5 minuuttia,kunnes perunat ovat kypsiä.
Murskaa maissilastut käsin. Jaa keitto lautasille ja koristele annokset maissilastuilla ja korianterilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
272
1139
8,2 g
0,7 g
31,0 g
8,8 g
8,2 g
14,5 g
1,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 dl maissilastuja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli