Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Halloumicurry

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Maukas thaimaalainen punainen curry syntyy puolessa tunnissa valmiilla currytahnalla. Kookoksinen currykastike saa ruokaisuutta paistetusta halloumista.

Ainekset

200 g
(1 pkt) halloumijuustoa
500 g
kukka- ja/tai parsakaalia
400 ml
(1 tlk) kookosmaitoa
3 rkl
punaista thai-currytahnaa
3 kpl
ryppylimetinlehtiä
1 rkl
(ruoko)sokeria
1 rkl
kalakastiketta
1 rkl
limenmehua

Lisäksi

keitettyä riisiä
(korianteria)
(limeä)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Viipaloi halloumit ja paista pinnat kullanruskeiksi kuivassa kuumassa paistokasarissa. Siirrä juustot lautaselle odottamaan.

200 g
(1 pkt) halloumijuustoa
2

Huuhtele kaali(t) ja paloittele suupaloiksi. Kuumenna kookosmaito, currytahna ja ryppylimetinlehdet kasarissa kiehuvaksi. Lisää kaalit ja anna kypsyä noin 10 minuuttia.

500 g
kukka- ja/tai parsakaalia
400 ml
(1 tlk) kookosmaitoa
3 rkl
punaista thai-currytahnaa
3 kpl
ryppylimetinlehtiä
3

Mausta kastike sokerilla, kalakastikkeella ja limenmehulla. Lisää halloumit ja kuumenna. Viimeistele halloumicurry halutessasi korianterinlehdillä ja limeviipaleilla. Tarjoa riisin kanssa.

1 rkl
(ruoko)sokeria
1 rkl
kalakastiketta
1 rkl
limenmehua
(korianteria)
(limeä)
keitettyä riisiä

Vinkki: Voit korvata ryppylimetin- eli kaffirlimetinlehdet 1 teelusikallisella raastettua limenkuorta.

Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 6.10.2023
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

419

1755

34,5 g

25,3 g

11,3 g

10,0 g

3,5 g

15,0 g

3,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

keitettyä riisiä,

(korianteria),

(limeä).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli