Huuhtele riisi kattilassa viileällä vedellä noin 5 kertaa, kunnes vesi on lähes kirkasta. Hiero samalla riisiä sormien välissä. Valuta riisi ja lisää joukkoon vesi (3 ½ dl).
Keitä riisiä kannen alla miedolla lämmöllä sekoittamatta 20–25 minuuttia, kunnes se on kypsää ja vesi on imeytynyt. Ota kattila pois liedeltä.
Mittaa toiseen kattilaan kookoskerma, sokeri ja suola. Kuumenna sekoittaen, kunnes sokeri liukenee. Sekoita kookoskermaseos riisin joukkoon ja anna imeytyä noin 10 minuuttia ilman kantta.
Huuhtele mango ja leikkaa hedelmäliha irti litteän kiven molemmin puolin. Kuori mango veitsellä ja leikkaa viipaleiksi. Annostele kookosriisi ja mango kulhoihin. Koristele halutessasi mintulla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
292
1224
11,5 g
9,5 g
42,5 g
12,8 g
2,5 g
3,8 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
(tuoretta minttua).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli