Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Puolikkaat uuniperunat

timer-icon45 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Herkullinen valkosipuli-rosmariinivoi vie uuniperunat uudelle tasolle! Puolitetut perunat kypsyvät uunissa noin puolessa tunnissa. Uuniperunat sopivat hyvin esimerkiksi erilaisten liharuokien lisukkeeksi.

Ainekset

6 kpl
jauhoista perunaa (esim. Rosamunda)

Valkosipuli-rosmariinivoi

1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
4 kpl
rosmariininoksaa
1/2 tl
suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
100 g
voita (huoneenlämpöistä)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese, kuivaa ja halkaise perunat.

6 kpl
jauhoista perunaa (esim. Rosamunda)
2

Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna rosmariinin lehdet (2 rkl). Sekoita valkosipuli, rosmariini ja mausteet pehmeään voihin.

1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
4 kpl
rosmariininoksaa
1/2 tl
suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
100 g
voita (huoneenlämpöistä)
3

Aseta perunat leivinpaperille pellille leikkuupinta ylöspäin. Viillä pintaan ristikko. Sivele maustevoi perunoille. Paista 225-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia tai kunnes perunat ovat pehmeitä.

Miltä maistui?(8 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 15.2.2023
|
Muokattu: 17.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

170

712

13,7 g

8,8 g

9,8 g

0,5 g

0,8 g

1,5 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ripaus mustapippuria rouhittuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli