Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Basilikapatongit

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
3 Kappaletta
Fork and knife
3 Kappaletta
Basilikatäytteiset kierrepatongit ovat näyttävät mutta helpot valmistaa. Yrttipatongit sopivat niin arkeen kuin juhlaan.

Ainekset

4 dl
vettä
2 tl
siirappia
1 1/2 tl
suolaa
11 g
(1 ps) kuivahiivaa
8 - 9 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
rypsiöljyä

Basilikatäyte

1 kpl
ruukku basilikaa
75 g
vegaanista margariinia (Eleplant)
1 tl
maissitärkkelystä (Maizena)

Lisäksi

vettä voiteluun

Pinnalle

sormisuolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi (42 astetta). Mittaa kulhoon vesi, siirappi ja suola.

4 dl
vettä
2 tl
siirappia
1 1/2 tl
suolaa
2

Yhdistä kuivahiiva jauhoihin (4 dl) ja lisää veteen sekoittaen. Alusta loput jauhot taikinaan vähitellen ja lisää öljy loppuvaiheessa. Vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi, noin 40 minuuttia.

11 g
(1 ps) kuivahiivaa
8 - 9 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
rypsiöljyä
3

Valmista täyte. Hienonna basilikan lehdet ohuine varsineen ja yhdistä huoneenlämpöisen margariinin ja maissitärkkelyksen kanssa tahnaksi.

1 kpl
ruukku basilikaa
75 g
vegaanista margariinia (Eleplant)
1 tl
maissitärkkelystä (Maizena)
4

Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja jaa 3 osaan. Kauli taikinat kapeiksi levyiksi (13 x 30 cm) ja tee basilikatäytteestä keskelle raita.

5

Tartu taikinalevyjen molemmista päistä ja muotoile patongeiksi kiertämällä vastakkaisiin suuntiin siten, että patonkeihin tulee useita kierteitä. Nosta leivinpaperille pellille ja kohota peitettynä 30 minuuttia.

6

Voitele patongit vedellä, ripottele pinnalle sormisuolaa ja paista 250-asteisen uunin alatasolla 15–20 minuuttia.

vettä voiteluun
sormisuolaa

Hyvästi hävikki: Täytteeseen voit hyödyntää monipuolisesti eri yrttejä, myös ne hieman nuupahtaneet ruukkujen jämät.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 1.7.2024
|
Muokattu: 1.7.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

1044

4369

38,0 g

10,3 g

147,7 g

5,7 g

7,0 g

23,3 g

3,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl maissitärkkelystä (Maizena),

vettä voiteluun,

sormisuolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli