Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi (42 astetta). Mittaa kulhoon vesi, siirappi ja suola.
Yhdistä kuivahiiva jauhoihin (4 dl) ja lisää veteen sekoittaen. Alusta loput jauhot taikinaan vähitellen ja lisää öljy loppuvaiheessa. Vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi, noin 40 minuuttia.
Valmista täyte. Hienonna basilikan lehdet ohuine varsineen ja yhdistä huoneenlämpöisen margariinin ja maissitärkkelyksen kanssa tahnaksi.
Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja jaa 3 osaan. Kauli taikinat kapeiksi levyiksi (13 x 30 cm) ja tee basilikatäytteestä keskelle raita.
Tartu taikinalevyjen molemmista päistä ja muotoile patongeiksi kiertämällä vastakkaisiin suuntiin siten, että patonkeihin tulee useita kierteitä. Nosta leivinpaperille pellille ja kohota peitettynä 30 minuuttia.
Voitele patongit vedellä, ripottele pinnalle sormisuolaa ja paista 250-asteisen uunin alatasolla 15–20 minuuttia.
Hyvästi hävikki: Täytteeseen voit hyödyntää monipuolisesti eri yrttejä, myös ne hieman nuupahtaneet ruukkujen jämät.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
1044
4369
38,0 g
10,3 g
147,7 g
5,7 g
7,0 g
23,3 g
3,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl maissitärkkelystä (Maizena),
vettä voiteluun,
sormisuolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli