Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi (42 astetta). Sekoita jauhot, suola, sokeri ja hiiva kulhossa. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi, mutta älä vaivaa. Sekoita karpalot ja cashewpähkinät tasaisesti taikinaan. Peitä kulho tuorekelmulla ja jätä taikina huoneenlämpöön kohoamaan 12–18 tunniksi. Mitä pidempi kohotusaika on, sitä enemmän leipä saa makua.
Kaada taikina reilusti jauhotetulle alustalle. Muotoile taikina kevyesti palloksi, mutta älä vaivaa. Ripottele jauhoja leivän pinnalle ja kohota peitettynä 30 minuuttia.
Laita sillä aikaa kannellinen valurautapata tai muu uuninkestävä kannellinen astia uuniin ja kuumenna uuni 225 asteeseen.
Ota kuuma pata uunista ja sivele se kevyesti öljyllä. Nosta taikina pataan lastan avulla ja laita kansi päälle. Paista 30 minuuttia, poista kansi ja paista vielä 15 minuuttia.
Kumoa leipä padasta ja anna jäähtyä ennen tarjoamista.
Vinkki: Voit valmistaa taikinasta myös sämpylöitä. Nosta taikinasta kahden lusikan avulla noin 10 sämpylää leivinpaperille pellille. Ripottele jauhoja pinnalle ja kohota peitettynä 30 minuuttia. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Vinkki: Voit korvata hiivaleipäjauhot myös muilla jauhoilla, kuten ruisjauhoilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
1984
8306
35,0 g
5,0 g
344,0 g
31,0 g
31,0 g
61,0 g
6,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl kuivahiivaa .
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli