Ranskalainen parsapiirakka
Ainekset
Pohja
Täyte
Valmistus
Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm) leivinpaperilla.
Nypi huoneenlämpöinen rasva, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina vuokaan niin, että reunoista tulee noin 3 cm:n korkuiset. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Huuhtele ja kuivaa parsat. Poista niistä puumaiset kannat ja pilko neljään osaan. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota parsoja pannulla öljyssä noin 5 minuuttia. Siirrä parsat sivuun lautaselle. Kuullota sipulit. Sekoita loput täytteen ainekset keskenään.
Levitä sipulit ja juusto-kermaseos pohjan päälle. Ripottele parsat tasaisesti pinnalle. Paista piirakkaa uunissa noin 30 minuuttia.
Tarjoa piirakka hieman jäähtyneenä.
Vinkki: Leivinpaperin saa asettumaan helpommin vuokaan, kun sen rypistää ensin.
Vinkki: Taikina pitää muotonsa paremmin, kun piirakan reunoille asettaa foliota esipaiston ajaksi.
Vinkki: Voit käyttää halutessasi valmista piirakkapohjaa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
420
1760
30,9 g
18,6 g
21,7 g
2,5 g
2,8 g
12,6 g
1,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli