Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kasvispasteijat

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
16 Kappaletta
Fork and knife
16 Kappaletta
Leivo pehmeät pasteijat hiivalla kohotetusta taikinasta. Itse tehtyjen kasvispasteijoiden maukas täyte syntyy valmiiksi paloitelluista kätevistä kasvispakasteista.

Ainekset

75 g
margariinia
3 1/4 dl
vettä
25 g
(1/2 pkt) tuorehiivaa
1 tl
suolaa
8 dl
vehnäjauhoja

Täyte

200 g
(1 ps) sipulikuutioita (pakaste)
1 kpl
valkosipulinkynsi
2 rkl
rypsiöljyä
500 g
(2 ps) kasvissuikaleita tai suikalejuureksia (pakaste)
200 g
(1 rs) tuorejuustoa (valkosipuli- tai yrttimaustettua)
1/2 dl
vettä
1 rkl
soijakastiketta
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/4 tl
chilijauhetta
1 kpl
kananmuna

Lisäksi

1 kpl
kananmuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata ja jäähdytä margariini. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita suola ja puolet jauhoista veteen. Lisää jäähtynyt margariini. Alusta loput jauhot taikinaan pienissä erissä, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota noin 45 minuuttia.

75 g
margariinia
3 1/4 dl
vettä
25 g
(1/2 pkt) tuorehiivaa
1 tl
suolaa
8 dl
vehnäjauhoja
2

Taikinan kohotessa valmista täyte. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla. Lisää kasvissuikaleet ja paista noin 10 minuuttia sekoitellen. Lisää tuorejuusto, vesi, soijakastike ja mausteet. Anna hautua hiljaa poreillen noin 10 minuuttia. Siirrä pannu pois liedeltä. Kun seos on jo hiukan jäähtynyt, sekoita muna joukkoon.

1 kpl
valkosipulinkynsi
200 g
(1 ps) sipulikuutioita (pakaste)
2 rkl
rypsiöljyä
500 g
(2 ps) kasvissuikaleita tai suikalejuureksia (pakaste)
200 g
(1 rs) tuorejuustoa (valkosipuli- tai yrttimaustettua)
1/2 dl
vettä
1 rkl
soijakastiketta
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/4 tl
chilijauhetta
1 kpl
kananmuna
3

Vaivaa taikinaa jauhotetulla pöydällä muutama minuutti. Muotoile taikinasta pötkö ja jaa se 16:en palaan. Kauli palat soikeiksi pohjiksi ja jaa täytettä taikinoille. Sivele taikinoiden reunat vedellä, ummista pasteija ja nipistele reunat kiinni.

4

Siirrä pasteijat leivinpaperille pellille ja anna kohota liinalla peitettynä 15 minuuttia.

5

Voitele pasteijat munalla ja tee niihin haarukalla muutama reikä. Kypsennä pasteijoita 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet sopivasti väriä.

1 kpl
kananmuna
Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 6.4.2022
|
Muokattu: 30.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

234

979

10,5 g

4,3 g

27,3 g

2,9 g

2,4 g

5,8 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,25 tl chilijauhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli