Sulata ja jäähdytä margariini. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita suola ja puolet jauhoista veteen. Lisää jäähtynyt margariini. Alusta loput jauhot taikinaan pienissä erissä, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota noin 45 minuuttia.
Taikinan kohotessa valmista täyte. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla. Lisää kasvissuikaleet ja paista noin 10 minuuttia sekoitellen. Lisää tuorejuusto, vesi, soijakastike ja mausteet. Anna hautua hiljaa poreillen noin 10 minuuttia. Siirrä pannu pois liedeltä. Kun seos on jo hiukan jäähtynyt, sekoita muna joukkoon.
Vaivaa taikinaa jauhotetulla pöydällä muutama minuutti. Muotoile taikinasta pötkö ja jaa se 16:en palaan. Kauli palat soikeiksi pohjiksi ja jaa täytettä taikinoille. Sivele taikinoiden reunat vedellä, ummista pasteija ja nipistele reunat kiinni.
Siirrä pasteijat leivinpaperille pellille ja anna kohota liinalla peitettynä 15 minuuttia.
Voitele pasteijat munalla ja tee niihin haarukalla muutama reikä. Kypsennä pasteijoita 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet sopivasti väriä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
234
979
10,5 g
4,3 g
27,3 g
2,9 g
2,4 g
5,8 g
0,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,25 tl chilijauhetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli