Vaahdota vispi sähkövatkaimella. Lisää kondensoitu maito ja vatkaa tasaiseksi.
Mittaa rusinat ja rommi pieneen kattilaan. Kiehauta seos ja nosta kattila liedeltä. Anna maustua 15 minuuttia. Sekoita vaniljasokeri ja rusinat liemineen jäätelömassaan.
Kaada jäätelömassa pakastuksen kestävään astiaan (vetoisuus 2 litraa). Pakasta noin 8 tuntia tai yön yli. Nosta jäätelö huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen tarjoamista.
Vinkki: rommin voi korvata 1 desillä vettä ja 1 teelusikallisella rommiaromia.
Kokeile maustaa jäätelömassa keksilevitteellä ja kirsikkahillolla tai piparkakkumuruilla ja puolukkasoseella.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
944
3953
68,0 g
44,5 g
66,0 g
66,0 g
8,5 g
6,0 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
320 g (1 prk) kondensoitua kookosmaitoa .
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli